Πείραμα απέδειξε ότι ο κορονοϊος δεν μεταδίδεται μέσω της θείας κοινωνίας!
Τεράστιο πείραμα που διεξήγαγαν ερευνητές, απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η ιος COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω της θειας κοινωνίας. Τα ευρήματα της έρευνας πρόκειται να δημοσιευτούν προσεχώς στο περιοδικό Anals of Medicine.
Η έρευνα διεξήχθη με μαζική προσέλευση πιστών, οι οποίοι εθελοντικά συμμετείχαν στο πείραμα, μεταξύ 1-20 Ιουλίου 2021, σε εκκλησία της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, η οποία χρηματοδότησε το πείραμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε στην ιστοσελίδα μας η ιατρός Δρ Peace Slivera, στο πείραμα συμμετείχαν 365 εθελοντές και εθελόντριες διαφόρων ηλικιών. Στο πρώτο στάδιο, οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά PCR τεστ και έπειτα χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ: ένα γκρουπ με θετικούς στον ιο συμπτωματικούς, ένα γκρουπ με θετικούς στον ιο ασυμπτωματικούς, και δύο γκρουπ με αρνητικούς στον ιο. Έπειτα διεξήχθηκαν δύο θείες κοινωνίες. Και στις δύο κοινωνίες στάθηκαν πρώτα στην ουρά άτομα θετικά στον κορονοϊό, και πίσω τα άτομα που ήταν αρνητικά. Οι θείες κοινωνίες διεξήχθηκαν παραδοσιακά και σύμφωνα με τα έθιμα της Εκκλησίας της Κύπρου, όλα τα στόματα με το ίδιο ασημένιο κουταλάκι, χωρίς να σκουπίζεται ή να απολυμαίνεται με οποιοδήποτε τρόπο στα ενδιάμεσα.
Στο τέλος της διαδικασίας, συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι μετά απομονώθηκαν για 14 μέρες και παρακολουθήθηκαν στενά.
Διαπιστώθηκε ότι κανένας από τους αρνητικούς στον κορονοϊό συμμετέχοντες δεν μολύνθηκε, παρόλο που οι εξειδικευμένες βιοχημικές αναλύσεις εντόπισαν ισχυρό ιικό φορτίο στα κουταλάκια και στην ποσότητα θείας κοινωνίας που δεν καταναλώθηκε. Εκτος από κορονοϊό, στα υπολείμματα θείας κοινωνίας εντοπίστηκαν επίσης υπολείμματα σάλιου και βλέννας από απροσδιόριστο αριθμό ατόμων, διάφορα βακτηρίδια, και υπολείμματα από φαγητά.
Στα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες, κάποιοι της πρώτης όμαδας ανέφεραν επίγευση σκορδαλιάς, ενώ κάποιοι της δεύτερης ομάδας ανέφεραν επίγευση χαλασμένου αυγού. Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν στις στοματικές κοιλότητες, διαφάνηκε ότι η επίγευση στην πρώτη ομάδα οφειλόταν στην κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σκορδαλιάς από άτομο που μετέλαβε πριν από αυτούς, ενώ στην δεύτερη ομάδα η επίγευση αυγού οφειλόταν στα χαλασμένα δόντια ατόμου που προηγήθηκε. Από την εξέταση στις στοματικές κοιλότητες εντοπίστηκαν διάφορες αποικίες βακτηριδίων οι οποίες μεταφέρθηκαν από στόμα σε στόμα, καθώς επίσης και μικροποσότητες βλέννας προερχόμενη από άλλα στόματα, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κορονοϊός.